החומרים:
♪ 3 כוסות קמח נפלאות (כוס = 240 מ"ל)
♪ 1 שקית אבקת אפיה
♪ 1/2 כפית סודה לשתיה
♪ 1-1/2 כפות סוכר
♪ 1 כף שמרים יבשים
♪ 1 כוס מים פושרים ( אם הבצק יבש להוסיף עוד 1/4 כוס)
♪ 2 כפות שמן
♪ 1 כפית חומץ
♪ 1 כפית מלח
שיפודי שישליק הודו
♫ 1 קילו שישליק חתוכות לקוביות
♫ 1 כף פפריקה מתוקה
♫ 1/2 כף מלח
♫ 1/2 כף ראס אל חנות
♫ 1 כף כמון
♫ כפית הל טחון
♫ 1 כפית אבקת שום
♫ פלפל שאטה טחון חריף ומתוק
♫ פלפל שחור
♫ 2 כפות שמן
♫ לערבב את כל התבילינים בקערה ולהכניס את השישליק
♫ לשפד ולצלות במחבת פסים משני צדדים
אופן ההכנה:
♪ לשים את כל המצרכים לבצק רך וגמיש, מכסים ומתפיחים שעה
♪ קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק
♪ חותכים מרובעים מנייר אפייה גדולים יותר מגודל הבצק ומניחים כל כדור בצק כשהחלק החלק כלפי מעלה מעל ריבוע בצק.
♪ מניחים על השיש ומכסים מתפיחים במשך 30 דקות
♪ מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם
♪ מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק
חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח
♪ מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות
♪ מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים