fbpx

לחמניות ביס אווריריות מקמח חלה של נפלאות

רמת קושי: קל
זמן הכנה: שעתיים
זמן אפייה: 15-20 דקות

החומרים:

  • ק"ג קמח חלה של נפלאות
  • 20 גרם שמרים יבשים -2 כפות שטוחות
  • 400 גרם מים- 2 כוסות – או מי פירות
  • 2 ביצים M
  • 100גרם סוכר- חצי כוס
  • 60 גרם שמן- 1/3 כוס • 20 גרם מלח- 1 כף לציפוי
  • ביצה טרופה
  • כפית סוכר
  • שומשום

אופן ההכנה:

  • נשים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, ונערבב קלות עם כף. נוסיף לקערה מים, ביצים ושמן. נעביר למיקסר. נרכיב את וו הלישה ונתחיל ללוש את הבצק.
  • לאחר 5 דקות לישה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 5-8 דקות. נעביר לקערה נקיה משומנת קלות, נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח עד להכפלת הנפח.
  • לאחר שהבצק תפח דיו, כשעה-שעתיים, נעביר אותו למשטח עבודה משומן קלות. נחלק את הבצק ל 30 חתיכות שוות, וכל חלק נכדרר לכדור מושלם וחלק. הדבר הנכון הוא לחלק את הבצק בעזרת משקל . 50 גרם ללחמנייה.
  • נעביר את הכדורים לתבנית מרופדת בניר אפיה, נכסה במגבת נקיה ונתפיח עד להכפלת הנפח כחצי שעה.
  • נמשח בתערובת הביצה, נפזר שומשום. נכניס לתנור שחומם מראש ל 180- מעלות כ 15-20 דקות.

[ניתן להכין לחמניות אלה גם באופציה כלחמניות שברכתן 'מזונות'. לצורך כך משתמשים במי פירות, המומלצים ביותר הם מיץ תפוחים או מיץ ענבים בהיר. רק שימו לב שרשום עליהם שהם 100 אחוז פרי . במקרה שהשתמשתם במי פירות כמות: הוסיפו 1 אבקת אפיה לבצק יחד עם הקמח.]

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!