fbpx

לחמניות גרנולה

הלחמניות יוצאות קלילות לאכילה ולעיכול בזכות העושר בסיבים שיש בקמחים המלאים של חברת נפלאות. תענוג כפול גם בהכנה וגם באכילה.
כמות: כ – 13 לחמניות
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: שעה וחצי.
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

  • 300 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 80%
  • 200 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין 80%
  • 10 גרם (כף) שמרים יבשים
  • 40 גרם (1/2 כוס) סובין שיבולת שועל/חיטה
  • 150 גרם (1.5 כוסות) גרנולה
  • 380 מ"ל (כוס וחצי) מים
  • 10 גרם (1/2 כף) מלח

לציפוי:

  • שיבולת שועל עבה

אופן ההכנה:

הניחו קמחים, שמרים, סובין וגרנולה בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.

הוסיפו מלח ולושו במשך 10 דקות.

כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ 40- דקות.

חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

חלקו לכדורים במשקל של 80 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.

שטחו מעט כל כדור ידנית וקפלו עד לקבלת צורת לחמניה קטנה ואובלית.

סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ 20-25- דקות.

הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!