fbpx

לחמניות מיני באגט

רמת קושי: קל

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין 80% (או קמח רגיל)

3.5 כוסות מים (כוס = 180 מ"ל)

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כף משפר אפייה

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כף מהקמח וכוס מים אחת, מערבבים וממתינים מספר דקות לתסיסת השמרים.

מוסיפים את הקמח ומשפר האפיה, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה איטית את הנוזלים ולשים 3 דקות, נותנים מנוחה, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה 3 דקות נוספות.

מרדדים מעט את הבצק, מקפלים כלפי פנים, משמנים, מעבירים לקערה ומתפיחים חצי שעה.

יוצרים כדורים במשקל 100 גרם, מרססים מעט שמן ומתפיחים 10 דקות נוספות.

מרדדים, מעצבים לבאגט וחורצים באלכסון עם סכין חדה.

מרטיבים את הלחמניות (אפשר לטבול בקערת מים), מסדרים בתבנית, מכסים ומתפיחים שעה נוספת.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות טורבו.

(מתחת לתבנית הבאגטים מכניסים תבנית עם מים וקרח).

מוציאים ומרססים מעט שמן ומקררים (בלי לכסות).

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!