fbpx

לחמניות ממולאות מקמח חיטה 80%

לחמניות ממולאות או בשם השני שלהן לחמניות הפתעה, יכולות להתאים עצמן בקלות לכל ארוחה או חלק ממנה, תבחרו בכל מילוי שתרצו וכל ביס יהיה עונג צרוף.
כאן הכנו לכם מתכון ללחמניות במילוי בשר, טעימות רכות ונפלאות!
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים

החומרים:

1 ק״ג קמח 80% מתוצרת נפלאות
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2 כפיות מלח
2 כוסות מים (וכוס נוספת בצד)
1 ביצה

להברשה
חלמון ביצה
כפית סילאן
כפית מים

למילוי:

1 בצל בינוני קצוץ
חצי קילו בשר טחון
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
כפית ורבע מלח

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר.

– מערבבים ומוסיפים שמן, ביצה ושתי כוסות מים.

– לשים כשלש דקות ומוסיפים את המלח.

– ממשיכים ללוש ומוסיפים מים לפי הצורך

– לשים כעשר דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ללא קרעים.

– משמנים את הידים, מרימים את הבצק, יוצרים כדור ומניחים לתפיחה למשך 45 דקות בלבד.

– מחלקים את הבצק ל 20 חלקים שווים, מניחים על משטח משומן ומכסים במגבת.

– מרדדים, שמים כף מהמילוי במרכז וסוגרים על ידי איסוף השוליים לאמצע (כמו שקית) והופכים (כשהתפר כלפי מטה, להקפיד לסגור היטב).

– מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך כחצי שעה.

– מברישים ומכניסים לתנור בחום 190 מעלות ללא טורבו עד שמקבל צבע שזוף.

אופן הכנת המילוי:

– מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר, מפוררים במחבת עד שמאפיר.

– מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד שאין נוזלים והבשר מבריק.

– מוסיפים צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומניחים לקירור.

* ניתן למלא בטונה, בחזה עוף, בפירה או בגבינות ולמעשה כל מה שאתם מוצאים לנכון, הכל הולך.
* המתכון בכוס מדידה או בחד פעמי לשתיה חמה
* המתכון מתאים גם לקמח כוסמין אלא שככל הנראה תצטרכו להוסיף מעט מים.
* ניתן בהחלט לוותר על הביצה במתכון.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!