1 ק"ג חיטה 80% נפלאות
2.5 כפות סוכר (או דבש)
2 כפות שמרים יבשים (או קוביית שמרים טרייה)
3.5 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)
רבע כוס שמן זית
כף ורבע מלח
וגם:
ביצה טרופה ושומשום
בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, הסוכר (או הדבש) וכוס מים אחת, מערבבים ומשאירים 10 למנוחה.
מוסיפים את שאר המצרכים בהדרגה ותוך כדי לישה (את המלח בסוף), לשים 10 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה.
יוצרים כדורים במשקל 90 גרם, משאירים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים 10 דקות נוספות.
מרדדים כל כדור, מגלגלים ללחמנייה, מסדרים בתבנית (או בתבנית באגט) ומתפיחים שוב שעה.
מושחים ביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות על טורבו עד להשחמה.