fbpx

לחמניות מתוקות ממולאות בחזה עוף

רמת קושי: בינוני
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

1 ק"ג קמח חלה נפלאות

1 קובייה שמרים טריים

1 כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)

2 כוסות מים (מהברז)

2 חלמונים

רבע כוס שמן

1 כף מלח

 

ביצה טרופה להברשה

שומשום לפיזור

 

למילוי:

חזה עוף חתוך לרצועות / בצל אחד מטוגן מקורמל / גזר חתוך למקלות / קופסה של פטריות חתוכות.

מטגנים במחבת, להוסיף מלח / פלפל שחור / קורט ראס אל חנות / פפריקה / כורכום / תבלין גריל.

ומקררים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מכניסים את הקמח, השמרים, והגלוטן, מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה איטית, ואז את השמן והחלמונים עד לבצק אחיד, מוסיפים את המלח לשים היטב, מכסים ומתפיחים כשעה.

יוצרים כדורים במשקל 80 גרם, מרדדים דק, מניחים מהמילוי במרכז העיגול, סוגרים לצורת כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהקיפולים כלפי מטה.

מברישים בביצה טרופה, מרססים מעט מים, מפזרים שומשום, מכסים ומתפיחים שעה וחצי.

מכניסים לתנור בתחילה בחום של 180 מעלות ללא טורבו למשך 10 דקות, מגבירים ל 200 מעלות עם טורבו ל כ 15 דקות נוספות עד להשחמה.

מוציאים, מקררים ומגישים..

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!