רמת קושי: בינוני
החומרים:
- 1 קילו קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל) 'נפלאות'
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות קורנפלור
- 2-1/2 כוסות מים פושרים
המתכון לסלט טונה
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3 קופסאות טונה
- שמן של הטונה
- 2 כפות רסק
- פלפל חריף
- 6 שיני שום
- פלפל שחור
- מלח
- 1 כוס מים
לטגן את הבצל עם השמן של הטונה, להשחים את הרסק עם המים, להוסיף את התבלינים והטונה ולבשל כ- 20 דקות
*אפשר להכין גם עם בשר או עוף טחון
אופן ההכנה:
- ללוש לבצק אחיד (להכניס את רוב המים ואת מה שנשאר להוסיף בזהירות ולפי הצורך)
להוריד אויר ולהתפיח שוב
- להתפיח עד הכפלת הנפח
- לחלק ל-15 כדורים, לפתוח למלבן רחב מעט, לשים מהמילוי, לעטוף בבצק, לגלגל ללחמניה ולהתפיח שוב כחצי שעה
- להבריש בחלמון מעורבב עם טיפה מים ולפזר שומשום
- להכניס לתנור על חום שחומם על 180° כעשרים דקות
- מוציאים מהתנור, מכסים במגבת לכמה דקות
נועם זיגדון