החומרים:
300 גרם (2 כוסות) קמח חיטה "נפלאות" 80%
200 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין נפלאות 80%
15 גרם (2 כפות) גלוטן *16 גרם (1/2 כף) דבש
250 גרם מחמצת
16 גרם (2.5 כפות) מלח
230 מ"ל (כוס) מים
50 גרם (1/2 כוס) פרג שלם
30 גרם (1/4 כוס) גרעיני חמניה
לציפוי:
פרג וגרעיני חמניה
אופן ההכנה:
– הניחו קמחים, גלוטן, דבש ומחמצת בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
– מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.
– הוסיפו מלח ותוספות ולושו במשך 10 דקות.
– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
– קפלו את הבצק ל – 3 והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 20 דקות.
– חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
-חלקו כדורים במשקל של 80 גרם, כסי והניחו למנוחה של 15 דקות.
– שטחו מעט כל כדור באופן ידני וקפלו עד לקבלת צורת לחמניה קנה אובלית.
– סדרו בתבנית על נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.
– הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.
* טיפ מהשף: אני אופה את הלחמניות האלו שנים, ומעולם לא יצאו כל כך קלות וטעימות.
מעולם לא יצאו כל כך עדינות כמו בפעם שהשתמשתי בקמח נפלאות.