fbpx

לחמניות שמיניה מתוקות

רכות, יפות וטעימות
רמת קושי: קל
זמן אפייה: 20-25 דקות

החומרים:

1 ק"ג קמח חיטה לבן "נפלאות"

קוביית שמרים טריים

2.5 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

1 כוס סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

כף מלח

100 גרם נטורינה בשמן זית

לסירופ:

סיר עם כוס מים, כוס אבקת סוכר, מבשלים 5 – 7 דקות ומקררים.

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כוס מים אחת וכף קמח, מערבבים בעזרת מטרפה, מחכים 15 דקות, מוסיפים את שאר הקמח ומתחילים בלישה.

מוסיפים בהדרגה את המים, הביצים והנטורינה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה כ 10 דקות נוספות.

מוציאים, מחלקים לכמה חלקים, מרדדים כל חלק, מחזירים לקערה, משמנים ומתפיחים במשך שעה.

מחלקים לכדורים 80 גרם, (מומלץ להשתמש במשקל לקבלת לחמניות אחידות), מניחים על משטח משומן ומניחים להתפחה נוספת של 15 דקות.

מרדדים כל כדור לרצועה ומעצבים לשמינייה.

טובלים כל לחמנייה בסירופ, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומתפיחים שעה נוספת.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות (לא טורבו) למשך 10 דקות, לאחר מכן מסובבים את התבנית, מעלים לטורבו ואופים כ 10 עד 15 דקות נוספות.

מוציאים, מברישים בשמן (או ספריי שמן) מקררים ומגישים.

 

*ניתן להכין עם קוביות שוקולד בתוך הלחמניות.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!