fbpx

מיני בייגל גבינה

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

1 ק"ג קמח נפלאות (אפשר עם קמח כוסמין 80%)

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים (כוס = 180 מ"ל)

3 כפות סוכר

2 ביצים

1 כף מלח

100 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

 

וגם: קערת מים / צלחת שומשום

למריחה:

גבינת נפוליאון

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את השמרים, הסוכר וכוס מים אחת, מערבבים, מחכים מספר דקות, מוסיפים את שאר הקמח והנוזלים ולשים היטיב עד לאיחוד.

מוסיפים את המלח והחמאה, מסיימים את הלישה ומתפיחים 25 דקות.

מחלקים את הבצק, מרדדים, וקורצים עם קורצן גדול ובאמצע עם קורצן קטן (או פקק קטן).

טובלים כל בייגלה במיםם, ולאחר מכן בשומשום, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומחזירים למרכז הבייגלה את הבצק הקטן שקרצנו.

מתפיחים חצי שעה נוספת, ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה.

מוציאים, מורחים גבינת נפוליאון ומגישים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!