fbpx

מיני בייגל שום

רמת קושי: קל

החומרים:

1 ק"ג קמח נפלאות (אפשר עם קמח כוסמין 80%)

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים (כוס = 180 מ"ל)

3 כפות סוכר

2 ביצים

1 כף מלח

100 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

לרוטב שום:

ממיסים בסיר ראש שום כתוש / פטרוזיליה ושמיר מיובשים / חמאה / מלח ומערבבים היטיב.

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את השמרים, הסוכר וכוס מים אחת, מערבבים, מחכים מספר דקות, מוסיפים את שאר הקמח והנוזלים ולשים היטיב עד לאיחוד.

מוסיפים את המלח והחמאה, מסיימים את הלישה ומתפיחים 25 דקות.

מחלקים את הבצק, מרדדים ועם קורצן חותכים לעיגולים קטנים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מתפיחים 45 דקות נוספות, מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה ומוציאים.

טובלים כל בייגל ברוטב השום ומגישים

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!