רמת קושי: בינוני
החומרים:
חצי ק"ג כוסמין לבן נפלאות
חצי ק"ג כוסמין 80 נפלאות
שקית שמרים טריים
חצי כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)
2 ביצים
כף מלח
כף משפר אפייה
3.5 כוסות מים
רבע כוס שמן זית
חבילה חמאה (או מרגרינה)
צרור בצל ירוק קצוץ
תבניות גבוהות
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כף קמח, כוס מים אחת ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים.
מוסיפים את הקמח ומשפר האפיה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים, השמן והביצים, ולאחר מכן את המלח ולשים היטיב.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
יוצרים כדורים במשקל 220 גרם, מרדדים, מורחים חמאה (או מרגרינה), מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגלגלים לנחש.
חותכים לפרוסות, מסדרים בתבנית לגובה אחד צמוד לשני כלפי מעלה, מכסים ומתפיחים שעה.
מברישים ביצה טרופה מכניסים לתנור בחום 200 מעלות, בתחילה 10 דקות, מעבירים לטורבו ואופים עד להשחמה.
איטל חלילי ז"ל