fbpx

מקלוני לחם בעשבי תיבול מיובשים

זמן אפייה: כ 15- דקות

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח לחם של נפלאות
  • 20 גרם שמרים יבשים – 2 כפות
  • 600 גרם מים – 3 כוסות
  • 80 גרם שמן – חצי כוס
  • 40 גרם סוכר – 4 כפות
  • 20 גרם מלח – כף
  • 4 כפות עשבי תיבול מיובשים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום, פטרוזיליה, שום גבישי וכד'

לציפוי:

  • ביצה טרופה+גרעיני חמניה / גרעיני דלעת / שומשום לבן או שחור

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר נשים את כל החומרים מלבד המלח: קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ועשבי

תיבול.

נתחיל ללוש את הבצק עם וו הלישה. לאחר 2 דקות נוסיף את המלח ונמשיך ללוש על מהירות נמוכה. סך הכל 10 דקות לישה.

נכדרר את הבצק לכדור חלק. נעביר לקערה משומנת קלות ונתפיח כשעה.

נעביר את הבצק למשטח עבודה משומן קלות, נחלק את הבצק ל 20- חלקים שווים בגודלם, נכדרר וניתן להם לנוח 10 דקות.

לאחר מכן נגלגל כל כדור על משטח העבודה למקל בצק דק. נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה, נכסה את התבנית ונניח להתפחה עד להכפלת הגודל.

נחמם תנור ל 180- מעלות, נבריש את מקלות הלחם בביצה טרופה, נפזר גרעינים ושומשום שחור ולבן.

נאפה בתנור החם כ 15- דקות עד להשחמה נאה.

 

*מקלוני לחם מעולים בהקפאה.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!