fbpx

"מריטוצו"

לחמניות איטלקיות מתוקות במילוי קצפת.
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ- 20 דקות

החומרים:

500 גר' קמח לבן "נפלאות"

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

חצי כף שמרים יבשים (או 12 גרם שמרים טריים)

כוס וחצי חלב פושר (כוס = 180 מ"ל)

2 חלמונים

כף גרידת לימון

כפית מלח

100 גרם חמאה מופשרת בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קטנות

לסירופ מילוי והברשה:

 

לסירופ:

3 כפות מייפל

2 כפות אבקת סוכר

כוס וחצי חלב או שמנת

 

למילוי:

שמנת מתוקה להקפצה (או פרווה)

כוס חלב

כוס אינסטנט פודינג וניל

כף מייפל

 

להברשה:

חלמון

2 כפות מים

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, החלב, הסוכר וכף אחת של קמח וטורפים עד להמסה.

מוסיפים את שאר הקמח, גרידת הלימון והחלמונים ולשים לבצק.

מוסיפים את החמאה, ממשיכים בלישה, מוסיפים את המלח ולשים היטיב עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומכניסים למקרר למשך 12 שעות.

 

מחלקים לכדורים (80 גרם), מכדררים, ולוחצים על הצד לקבלת צורה מוארכת של לחמנייה קטנה.

מסדרים בתבנית על נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב במשך כשעתיים.

מברישים עם חלמון ושתי כפות מים ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ללא טורבו במשך כ 20 דקות.

מוציאים ומכסים במגבת עד שיתקרר.

 

 

מכינים את הסירופ:

מבשלים את המצרכים כ 2 – 3 דקות עד לקבלת צבע שקוף מעט.

 

מכינים את המילוי:

מקציפים את המצרכים עד לקבלת קצף יציב.

 

טובלים את הלחמניות בסירופ לאחר שהתקררו ומשאירים כמה דקות למנוחה.

חותכים לאורך לא עד הסוף (באופן שיפתח כמו ספר), מזלפים פנימה את המילוי ומיישרים בעזרת סכין חלקה.

 

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!