fbpx

מתכון לפיתות מקמח כוסמין מלא ופלאפל ביתי

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין 100%

2 כפות שמרים

2 כפות סוכר

כף מלח

חצי כוס שמן  (100 מ”ל)

3 כוסות מים (יש להוסיף בהדרגה)

מתכון לפאלפל ביתי

500 גרם חומוס (זן הדס)

צרור כוסברה

צרור פטרוזליה

פלפל ירוק חריף

7 שיני שום

בצל גדול

כף וחצי כמון

כף מלח

כפית כוסברה טחונה

קורט פלפל שחור

קורט כרכום

4 כפות מים

אופן ההכנה:

 

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים 10 דקות ומתפיחים חצי שעה

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 90 גרם ונותנים לכדורים מנוחה 10 דקות

פותחים כל כדור בעזרת מערוך ומרדדים לעובי בינוני (לא דק ולא עבה)

מניחים את הפיתות על משטח מקומח, מכסים בשקית ניילון גדולה ומתפיחים שעה

מחממים את סיר הגריל על הגז, מניחים פיתה ומכסים במכסה של הגריל בערך 5 דקות

עם שאר הפיתות צריך מידי פעם לשחק בלהבה על מנת שהפיתה לא תשרף בתחתית

*ניתן להכין גם מקמח לבן

 

אופן ההכנה לפאלפל ביתי:

משרים את החומוס עם כף שטוחה של סודה לשתיה למשך לפחות לילה

לאחר לילה שוטפים היטב את החומוס וטוחנים במטחנת בשר את כל החומרים

מוסיפים את המים בהדרגה יתכן שתצטרכו רק 2 כפות

להכין מהעיסה עיגולים מראש

לטגן ולהגיש חם

יפעת רגב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!