כמות: 15 יחידות.
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: חצי שעה
זמן אפייה: 25 דקות.
החומרים:
▪ק"ג קמח נפלאות
▪70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
▪17 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
▪250 מ"ל (כוס) בירה לבנה
▪300 מ"ל (כוס ורבע) מים
▪24 גרם (כף ורבע) מלח
לבישול:
▪50 גרם (1/4+6 כפות) סודה לשתיה
▪ליטר מים
▪מעט מלח גס או סוכר גבישי למזרה
אופן ההכנה:
▫הניחו קמח, סוכר ושמרים בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
▫מזגו בירה ומים בהדרגה תוך כדי לישה.
▫הוסיפו מלח ולושו במשך 10 דקות.
▫כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ- 45 דקות.
▫חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
▫חלקו לכדורים במשקל של 110 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.
▫גלגלו לנקניק צר וארוך, הצליבו קצוות ליצירת האות ע' וקפלו לצורת בייגל שמיניות.
▫הרתיחו סיר (עדיף סוטאז') עם מים וסודה לשתיה, בשלו את הפרעצל 1-2 דקות מכל צד (כל פעם 2-3 במקביל).
▫סדרו בתבנית עם ניר אפיה, זרו מעט מלח גס/סוכר גבישי והעבירו לתנור לאפיה למשך כ-25 דקות.
אורית עובדיה