סהרונים ממולאים ב-10 דקות
סהרונים ממולאים, פריכים, מתוקים ונמסים בפה. בקלות ובמהירות מקמח חיטה 80%.
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה וחצי
זמן אפייה: 15 דקות
החומרים:
3 וחצי כוסות קמח חיטה 80%
200 גרם חמאה רכה או מרגרינה
כפית וחצי אבקת אפיה
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
שליש כוס שמן
למילוי:
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית מיץ לימון
רבע כפית קינמון
3 כפות סוכר
ומערבבים
ניתן למלא גם בריבה, נוטלה, ממרח תמרים או רחת לוקום
אופן ההכנה:
– מכניסים הכל לקערה ומעבדים לבצק רך ואחיד.
– עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
– מחלקים ל 4 חלקים, מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים לעיגול.
– חותכים למשולשים, מניחים את המילוי בחלק הרחב ומגלגלים לקרואסון.
(אפשר גם לרדד, להניח מילוי לאורך ולגלגל לרולדה)
– מכניסים לתנור מדף שני מלמטה בחום של 175 מעלות במשך כ 15 דקות.