fbpx

סמבוסק גבינות

רמת קושי: בינוני

החומרים:

לבצק:

1 ק"ג קמח כוסמין לבן נפלאות

2 קוביות שמרים טריים

4 כפות סוכר

3 ביצים

2 כפות חומץ

100 גרם חמאה מופשרת

2 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

כף מלח

כף משפר אפייה – לא חובה

 

למילוי:

גבינת פטה / גבינת חמד / פתיתי גבינה צהובה / בצל ירוק חתוך קצוץ / ביצה אחת / גבינת שמנת בטעם זיתים או טבעי.

 

אפשרות נוספת למילוי: רוטב פיצה מוכן / פתיתי גבינה צהובה / זיתים חתוכים.

 

מה עוד?

קערה עם מים / קערה עם שומשום / תבנית רשת לפיצה / ספריי שמן.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מפוררים את השמרים, הסוכר וכוס מים אחת, מערבבים ומשאירים כמה דקות על לקבלת בועות.

מוסיפים את הקמח ומשפר האפיה מתחילים בלישה ומוסיפים בהדרגה את המים, הביצים, החומץ, ולאחר מכן את החומץ והחמאה ולשים עד לקבלת בצק חלק, ומתפיחים חצי שעה.

יוצרים כדורים במשקל 120 גרם, מרדדים לעיגול, שמים מהמילוי במרכז העיגול ומהדקים למשולש.

טובלים במים ולאחר מכן בשומשום ומסדרים בתבנית משומנת כשקו התפר כלפי מטה ובעזרת סכין חורצים 3 קוים מלמעלה.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ללא טורבו עד להשחמה.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!