רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: שעה
החומרים:
6 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר (כוס = 180 מ"ל)
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב (או חלב סויה בטעם וניל פרווה)
גרידת תפוז
רבע חבילה שוקולד מגוררת
2.5 כוסות קמח תופח נפלאות
1 כוס אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס קוקוס
חצי כוס אגוזי מלך טחונים
לסירופ פודינג:
כוס גדולה של חלב (או חלב סויה) / חצי כוס אינסטנט פודינג וניל / חצי כוס אבקת סוכר
לבשל על אש גבוהה עד למרקם סמיך.
לקישוט: אגוזי מלך
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר 2 דקות, תוך כדי הקצפה מוסיפים בעדינות את השמן ולאחר מכן את החלב ומקציפים דקה נוספת.
עוצרים, ומוסיפים את הקמח ושאר המצרכים ומערבבים בזהירות.
מעבירים לתבנית משומנת, גבוהה ויציבה ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך שעה בקירוב, מוציאים ומכסים במגבת לחצי שעה.
מזלפים את הסירופ בעדינות, מפזרים אגוזי מלך ומתמכרים..
איטל חלילי ז"ל