fbpx

עוגות שמרים קינמון

רמת קושי: בינוני

החומרים:

1 ק"ג כוסמין לבן (או קמח לבן) "נפלאות"

2 סוכר וניל

קוביית שמרים טריים

2.5 עד 3 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

3 ביצים M

כף מלח

כף משפר אפייה

50 גרם נטורינה (או חמאה) מופשרים וחתוכים לקוביות

4 כפות סוכר

למילוי:

למילוי:

10 גרם נטורינה מומסת

2 כפות קינמון

2-3 כוסות של סוכר חום כהה

 

הברשה ראשונה: חלבונים טרופים

הברשה שניה: סירופ מייפל

פיזור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מפוררים את קוביית השמרים, מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל, כף קמח וכוס מים, וטורפים היטב.

מוסיפים את שאר הקמח ומשפר האפייה ומתחילים בלישה איטית, מוסיפים כוס מים, והביצים ואז את חצי כוס המים האחרונה ולשים עד לאיחוד הבצק.

מוסיפים את המלח והנטורינה, ממשיכים בלישה, משמנים את הבצק ומתפיחים כשעה.

מחלקים ל 4 כדורים שווים, מקמחים את משטח העבודה, מרדדים לריבוע גדול, ומברישים את הנטורינה.

מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון, מפזרים על כל שטח הבצק ומדביקים בעזרת לחיצות עם היד.

מגלגלים בעדינות ובצורה מהודקת לצורת נחש (כמה שיותר סיבובים).

פורסים בצורה שווה (אפשר להיעזר בפרוסה הראשונה – מצמידים לבצק וחותכים באותו עובי), חורצים שני פסים בעזרת סכין משוננת ומברישים את החלבון.

מתפיחים 10 דקות נוספות ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות (ללא טורבו) עד להזהבה.

מוציאים, מזלפים סירופ מייפל ומפזרים אבקת סוכר.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!