החומרים:
כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)
2 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
125 גר' חמאה מופשרת
כוס שמן
אבקת אפיה
סוכר וניל
קמח חיטה 80%
קורט מלח
3 כפות קקאו
צלחת עם סוכר
כלים: כף / סכין / מסננת יד בינונית
אופן ההכנה:
בוזקים לקערה קורט מלח, מכניסים את הביצים וטורפים בעדינות.
מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לטרוף כ – 2-3 דקות נוספות.
בצלחת קטנה שמים את אבקת האפיה, כ – 6 כפות קמח חיטה 80%, מערבבים, מסננים בעדינות
לקערת הביצים ומערבבים עם מטרפה.
מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם גושי ובצקי ולשים עוד קצת בעדינות.
מחלקים את הבצק לשנים, ובחלק אחד מוסיפים את הקקאו ולשים עד לקבלת גוון כהה.
יוצרים עיגולים קטנים משני חלקי הבצק בנפרד, ומחברים 2 עיגולים, אחת מכל סוג ולוחצים את שניהם לתוך כף.
חורצים עם סכין בעדינות בצדדים, טובלים בסוכר ומכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 175 מעלות עד להזהבה.
מוציאים, מקררים ומגישים.