fbpx

עוגיות תמרים מקמח כוסמין וללא מרגרינה

רמת קושי: קל
זמן אפייה: 15 דקות

החומרים:

4 כוסות קמח כוסמין 80% (כוס = 180 מ"ל)

2 סוכר וניל

חצי שקית אבקת אפייה

קורט מלח

1.5 כוס מיץ תפוזים  (או חלב או מים)

כפית גרידת תפוז

פקק תמצית וניל (או כף ליקר וניל)

3/4 כוס שמן

2 ביצים

למילוי לפיזור:

למילוי:

10-15 תמרים מג 'הול להשרות במים רותחים (ללא גרעינים) כ 5-6 דק מסננים נוזלים ומרסקים למחית.

מוסיפים קורט קינמון, קורט ציפורן (לא חובה) ומערבבים היטיב

 

לפיזור:

אגוזי מלך ואגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומשאירים למנוחה רבע שעה.

מחלקים ל 4, מכדררים, מרדדים, מורחים מהמילוי, מפזרים את האגוזים ומגלגלים לנחש.

חותכים לפרוסות ומסדרים בתבנית (מומלץ לאפות בתבנית באגט).

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ללא טורבו במשך רבע שעה.

מוציאים, מקררים ומפזרים אבקת סוכר

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!