רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כחצי שעה
החומרים:
4 ביצים L
1 כוס סוכר (כוס = 240 מ"ל)
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח 'נפלאות'
1/2 קילו תותים פרוסים
לקצפת:
להקציף במיקסר
1 פודינג וניל
2 שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1-1.5 כף סוכר
אופן ההכנה:
בתבנית בינונית.
לפזר מעל התותים 4 כפות סוכר ולהכניס למקרר. הסירופ שנוצר ישמש אותנו להרטבת הטורט בהמשך
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
להוסיף לחלמונים את השמן והתמצית וניל
לקפל את החלבונים עם החלמונים
להוסיף בהדרגה בתנועת קיפול את הקמח התופח
לצקת לתבנית משומנת
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כחצי שעה
לסנן את הנוזל של התותים והסוכר, להוסיף ½ כוס מים ולערבב
להרטיב את העוגה בסירופ ולקרר היטב
למרוח את הקצפת מעל הטורט וליישר
לסדר את התותים מעל הקצפת
להכין ג'לי בטעם תות (לפי הוראות יצרן) ובעזרת כף לפזר באופן שווה מעל שכבת התותים
להכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה
נועם זיגדון