fbpx

עוגת פירות מרעננת לקיץ

רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: שעה ורבע

החומרים:

3 כוסות קמח נפלאות (כוס = 180 מ"ל)

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כוס + 3 כפות סוכר (חום)

1 כוס שמן

2 אפרסקים חתוכים לקוביות

6 דובדבנים חתוכים לקוביות

5 משמשים חתוכים לקוביות

5 משמשים פרוסים דק

רבע כוס אגוזי מלך גרוסים

2\1 כפית קינמון

3 כפיות אבקת אפייה

חצי לימון סחוט

קורט מלח

כף גרידת לימון

1 יוגורט (או שמנת חמוצה)

 

וגם: תבנית עגולה (מקרטון) / חמאה לשימון התבנית / דובדבנים לקישוט

 

אופן ההכנה:

מקציפים בקערת המיקסר את הביצים וכוס סוכר, מוסיפים את השמן בעדינות עד לקצף יציב.

בקערה נפרדת מכניסים את קוביות הפירות, האגוזים ומיץ הלימון מוסיפים 3 כפות סוכר ומערבבים.

מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הפירות, מערבבים בעדינות בעזרת לקקן, מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, והקינמון, ולאחר מכן את היוגורט והמלח וערבבים היטיב.

משמנים את התבנית עם חמאה, מסדרים בתחתית התבנית את פרוסות המשמש, יוצקים את הבלילה ומכניסים לתנור (על גבי תבנית) בחום של 170 מעלות ללא טורבו במשך כשעה ורבע.

בודקים עם קיסם שיוצא יבש, מוציאים, הופכים על מגש, בוזקים אבקת סוכר במרכז העוגה, ומקשטים בדובדבנים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!