רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-50 דקות
החומרים:
4 ביצים גדולות (או 6 קטנות)
2 כוסות סוכר (כוס = 180 מ"ל)
2 אבקת אפייה
קורט מלח
כוס מים רותחים
רבע מיכל קטן קצפת פרווה
1 כוס אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס שמן
2.5 כוסות קמח
לגנאש ולפיזור:
לגנאש: שוקולד צ'יפס 60 אחוז קקאו ורבע מיכל קצפת פרווה מעורבבים היטיב.
לפיזור: סוכריות או אגוזי מלך או קוקוס
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים, מוסיפים את קורט המלח והסוכר, ממשיכים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה את השמן.
מערבבים היטיב את הפודינג עם כוס מים רותחים, מורידים את מהירות המיקסר ושופכים בעדינות.
מוסיפים את הקמח, הקצפת ואבקת האפיה עד לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
מפזרים את שוקולד הצ'יפס (מומלץ לשבור לשברים קטנים שלא ישקעו לתחתית) ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות כ 50 דקות.
לבדוק עם קיסם יבש, מוציאים ומקררים.
שופכים את הגאנש מעל, ממתינים שיקריש ומפזרים לקישוט.
איטל חלילי ז"ל