fbpx

עוגת שוקולד קפה

רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-40 דקות

החומרים:

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)
  • ¾ כוס מים רותחים
  • 1 כף קפה שחור
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח 'נפלאות' (אם משתמשים בקמח תופח של נפלאות אין צורך להוסיף אבקת אפיה)
  • ½-1 כוסות סוכר

 

לציפוי:

1 כוס אבקת סוכר

1 כף שמן

1 כפית נס קפה

½-1  כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן

לערבב את המים עם הקפה

להוסיף למיקסר

להוסיף תמצית וניל

לערבב את הקקאו עם הקמח והאבקת האפייה

להוסיף לתערובת

לצקת לתבנית משומנת

לאפות בתנור שחומם מראש על 170° כ-40 דקות

 

לציפוי :

לערבב הכל יחד ולשפוך מעל העוגה אחרי שהתקררה

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!