fbpx

עוגת שוקוניל

רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ – 45 דקות

החומרים:

  • 4 ביצים L
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח נפלאות (או קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
  • תבנית בינונית

 

אופן ההכנה:

  • להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
  • לחלמונים להוסיף לפי הסדר:

אבקת אפיה / כוס אחת סוכר / שמן / מיץ תפוזים / קמח

ולערבב היטיב

  • להוסיף את הקצף ולקפל פנימה
  • לחלק ל-2 קערות:

3/4 מהכמות בקערה אחת – להשאיר לבן, והרבע הנותר בקערה שניה – להוסיף 2 כפות קקאו לערבב ולהכניס לשקית זילוף.

  • לשפוך מחצית מכמות הבלילה הלבנה לתבנית ולזלף מעל בשכבה דקה מתערובת השוקולד (להשאיר כחצי כוס לקישוט מעל)
  • לשפוך את מחצית הבלילה הלבנה השנייה
  • מעל הכל לזלף 5-6 פסים שחורים לרוחב ועם קיסם להעביר לאורך העוגה הלוך וחזור
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 180° במשך כ – 45 דקות

 

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!