fbpx

עוגת שכבות שוקולד וקוקוס

רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ-35 דקות

החומרים:

  • 5 ביצים L
  • 3/4 כוס קקאו (כוס = 240 מ"ל)
  • ½-2 כוסות קמח תופח נפלאות (או קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • ½-1 כוסות סוכר

לשכבת הקוקוס והשוקולד

  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 250 גרם קוקוס

לשכבת השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים עם הסוכר  עד לקבלת קצף בהיר

להוסיף את השמן והרום

לערבב את הקקאו עם הקמח והאבקת האפיה

להוסיף למים הרותחים את הסודה לשתייה

לערבב לסירוגין את המים והקמח עם הביצים

לאפות בתנור שחומם מראש  על 180° כ-35 דקות

להרטיב את העוגה בעודה חמה  עם ½ כוס מים רותחים + כפית נס קפה

 

לשכבת הקוקוס:

לבשל על הגז את החלב הסוכר החמאה והקוקוס עד שהחמאה תימס

לערבב היטב

לפזר מעל העוגה להדק היטב

 

לשכבת השוקולד – להמיס על הגז:

לערבב ולהוסיף:

  • 1 כף קורנפלור עם 3 כפות מים

לבשל כדקה נוספת ולשפוך מעל שכבת הקוקוס

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!