רמת קושי: בינוני
זמן אפייה: שעה ורבע
החומרים:
חצי קילו קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל)
1 כף שמרים
חצי כף גלוטן – לא חובה
1 ביצה
1 חלמון
חצי כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)
100 גרם מרגרינה או חמאה
כוס וחצי חלב
מילוי גבינה לסירופ ופיזור:
מילוי גבינה:
200 גרם גבינה / חצי כוס סוכר / 2 כפות פודינג ווניל / 3 כפות פודינג לימון / מעט פירורי ביסקוויטים טחונים
מערבבים הכל לבלילה חלקה.
לסירופ:
מרתיחים פודינג עם מים, מעט לימון וכף מייפל.
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לבצק:
לשים הכל 10 דקות ומתפיחים שעה.
מחלקים את הבצק, מרדדים, שמים את המילוי, סוגרים לרולדה, חותכים מלמעלה בצורת איקסים, מפזרים שוקולד צ'יפס ומתפיחים חצי שעה נוספת.
מכניסים לתנור בחום 160 מעלות למשך כשעה ורבע, מוציאים ומזלפים את הסירופ.
מפזרים אבקת סוכר.
איטל חלילי ז"ל