fbpx

עוגת שמרים עם מייפל וקינמון

רמת קושי: בינוני
זמן אפייה: כ 40 דקות.

החומרים:

6 כוסות קמח חלה נפלאות (כוס = 180 מ"ל)

1 כוס פודינג וניל

1 כף שמרים יבשים

כוס וחצי מים מהברז

קורט מלח

2 ביצים

חצי כוס שמן

למילוי וסירופ:

למילוי:

קינמון

סוכר חום

 

לסירופ:

חצי קצפת צמחית

מעט סירופ מייפל

חצי פודינג

ריבת חלב

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם הפודינג וניל.

במקביל מערבבים בקערה קטנה את המים והשמרים, משאירים למנוחה כ 5 דקות ומוסיפים אותם לקערת הקמח.

מוסיפים את הביצים, הווניל, השמן והמלח, לשים היטיב, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במשך כשעתיים.

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים לריבוע גדול.

מערבבים את הקינמון והסוכר, מפזרים על הבצק (לא עד השוליים), ומורחים שמן בעדינות.

מגלגלים לנחש, פורסים לפרוסות, וצובטים קלות כל חלק כלפי מעלה.

מסדרים בתבנית (מומלץ מקרטון) את העיגולים, האחד צמוד לשני, מכסים ומניחים לשעה מנוחה.

מורחים חלמון מעורב במעט מים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות במשך ב

בינתיים מכינים את הסירופ:

מכניסים את המצרכים לסיר, מרתיחים ומבשלים עד לקבלת סירופ שקוף.

 

מוציאים את העוגה, מברישים עם הסירופ בעודה חמה, משאירים למנוחה כ 40 דקות, פורסים ומגישים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!