החומרים:
8 כוסות כוסמין לבן נפלאות (כוס = 180 מ"ל)
כף וחצי שמרים יבשים
2 סוכר וניל
2 כוסות חד פעמי מים פושרים 180 מ"ל
5 כפות סוכר
200 גרם נטורינה חתוכה לקוביות קטנות
3 חלמונים
רבע כפית מלח
למילוי וסירופ:
מילוי:
100 גרם נטורינה מומסת
2 כפות שטוחות קינמון
4 כוסות סוכר חום כהה רצוי
(או: ממרח שוקולד)
סירופ להברשה:
מרתיחים כוס מים, חצי כוס סוכר ומיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הקמח והסוכר, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים והביצים בלישה איטית, ותוך כדי מוסיפים את הנטורינה והמלח.
לשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומתפיחים שעה ורבע.
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים, מרדדים, מורחים את המילוי, מגלגלים (בצורה הרצויה) ומכניסים לתבנית.
אורזים בשקית ניילון, מכניסים למקפיא ל 15 דקות (לייצוב הבצק), מוציאים ומפשירים כ 25 דקות.
מברישים חלמון ביצה ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות ל 20 דקות.
מעבירים לטורבו 180 מעלות ומשאירים עוד 20 דקות, מוציאים, מברישים בסירופ ומכסים עד לקירור.
טיפ קטן: לעוגה רכה אני מרססת מים כמה פעמים במהלך האפייה.