fbpx

עוגת שמרים קינמון

כמות: 4 תבניות אינגליש קייק
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: 40 דקות

החומרים:

8 כוסות כוסמין לבן נפלאות (כוס = 180 מ"ל)

כף וחצי שמרים יבשים

2 סוכר וניל

2 כוסות חד פעמי מים פושרים 180 מ"ל

5 כפות סוכר

200 גרם נטורינה חתוכה לקוביות קטנות

3 חלמונים

רבע כפית מלח

למילוי וסירופ:

מילוי:

100 גרם נטורינה מומסת

2 כפות שטוחות קינמון

4 כוסות סוכר חום כהה רצוי

(או: ממרח שוקולד)

 

סירופ להברשה:

מרתיחים כוס מים, חצי כוס סוכר ומיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הקמח והסוכר, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים והביצים בלישה איטית, ותוך כדי מוסיפים את הנטורינה והמלח.

לשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומתפיחים שעה ורבע.

מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים, מרדדים, מורחים את המילוי, מגלגלים (בצורה הרצויה) ומכניסים לתבנית.

אורזים בשקית ניילון, מכניסים למקפיא ל 15 דקות (לייצוב הבצק), מוציאים ומפשירים כ 25 דקות.

מברישים חלמון ביצה ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות ל 20 דקות.

מעבירים לטורבו 180 מעלות ומשאירים עוד 20 דקות, מוציאים, מברישים בסירופ ומכסים עד לקירור.

 

טיפ קטן: לעוגה רכה אני מרססת מים כמה פעמים במהלך האפייה.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!