fbpx

עוגת תפוזים רכה וגבוהה

רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-50 דקות

החומרים:

  • 7 ביצים L
  • ¼-1 כוסות סוכר (כוס = 240 מ"ל)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל

• ½-2 כוסות קמח תופח 'נפלאות' (אם אין קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן ולהוסיף 1 שקית א. אפיה

אופן ההכנה:

  • להפריד את הביצים
  • לחלמונים להוסיף בהדרגה ¼ כוס סוכר, שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים, וקמח תופח ולערבב היטב
  • להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב
  • לקפל את החלבונים והחלמונים
  • לצקת לתבנית 26 גבוהה
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-50 דקות
  • לקרר 2 דקות
  • לפרוס על השיש ניילון נצמד
  • להפוך את העוגה, להצמיד את הניילון לדופן התבנית, לכסות במגבת ולקרר כשעה
  • אחרי שהעוגה התקררה להפוך את התבנית
  • אפשר לבזוק אבקת סוכר או לצפות בגנאש
נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!