עוגת תפוחים וצימוקים מקמח חיטה 80%
החומרים:
5 תפוחי עץ בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס ועוד 3 כפות סוכר
2 כפיות קינמון
כוס וחצי קמח חיטה 80% "נפלאות"
3 ביצים L
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים/מים
חצי כוס צימוקים
אפשרויות נוספות לתוספות במקום צימוקים:
חצי כוס אגוזי מלך חתוכים
תמרים
חמוציות
משמשים
אופן ההכנה:
– מניחים נייר אפיה משומן בתבנית גודל 24 ומשמנים גם את הדפנות.
– מפזרים על פני התבנית את התפוחים, את 3 כפות הסוכר, את הקינמון והצימוקים (או לחילופין את התוספות לבחירה).
– מכניסים לקערה (עם מטרפה) את הביצים, את כוס הסוכר והסוכר וניל למשך כשתי דקות.
– מוסיפים את השמן והמיץ (או המים), מערבבים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה. מערבים לבלילה אחידה ושופכים לתבנית – מעל הפירות.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 25 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
* המתכון בכוס מדידה
* אפשר להשתמש בכל סוגי תפוחי העץ
* אפשר להכין גם בקמח כוסמין 80% או קמח חיטה לבן