fbpx

פוקאצ'ה ריחנית

אוורירית מבפנים וקריספית מבחוץ
כמות: 2 פוקאצ’ות גדולות בגודל של תבנית לתנור
רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ- 20 דקות

החומרים:

  • 1 ק״ג קמח חלה 'נפלאות' (או קמח כוסמין לבן)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 700-750 מ״ל מים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל המצרכים למעט השמן, אחרי שהתגבשות הבצק מוספים את השמן ולשים לפחות 10 דקות עד שהבצק מבריק וחלק
  • מכסים את הבצק ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
  • שופכים לתוך קערת המיקסר ועל הבצק כחצי כוס מים
  • מחלצים את הבצק מהדפנות בזהירות ובלי לפגוע בהתפחה, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משטחים את הבצק בעזרת ידיים רטובות ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
  • מפזרים ירקות – עגבניות, פלפלים, עשבי תיבול, קונפי, שמן זית (בכמות נדיבה), מלח וטימין
  • אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה
נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!