רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: שעה
החומרים:
💥לבצק
- 500 גרם קמח פיצה נפלאות
- כף ורבע שמרים יבשים
- כפית מלח
- קורט סוכר
- רבע כוס שמן זית
- 400 גר מים
💥רוטב פיצה תוספות:
💥רוטב פיצה:
- מעט שמן זית
- חצי קופסא של עגבניות מגורדות
- 3 כפות רסק עגבניות משובח
- מעט שום
- מלח
- כף פפריקה חריפה
- 2 כפות אורגנו
- לבשל הכל 30 דקות
💥תוספות:
- עגבניות
- בצל
- זיתים
- מוצרלה – או כל מה שתחפצו
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
- מחלקים את הבצק ל2 ונותנים מנוחה 10 דקות
- פותחים כל בצק לעיגול
- מורחים את רוטב ושמים את התוספות
- מכניסים את הפיצה כל הלילה למקרר – (זאת ההתפחה הכי טובה לפיצה הן מבחינת הבצק והן מבחינת הטעמים)
💥אפיה:
- שמים אבן שמוט ברשת התנור במסילה התחתונה. (אם אין לכם תוכנית פיצה בתנור שימו במסילה האמצעית)
- מחממים את התנור על 260 מעלות בטורבו למשך שעה
- מניחים על האבן את הפיצה ואופים עד שהפיצה שחומה זה לוקח בערך 10 דקות
יפעת רגב