fbpx

פיצה עם רוטב שמנת ותפוחי אדמה מקמח פיצה של נפלאות

רמת קושי: קל
זמן הכנה: שעתיים
זמן אפייה: 7-10 דקות

החומרים:

לבצק פיצה:

  • 500 גרם קמח פיצה של נפלאות
  • 2 כפות שמן זית
  • 10 גרם מלח – כף
  • 20 גרם סוכר – כף
  • 10 גרם שמרים יבשים – כף
  • 330 גרם מים – כוס וחצי- כוס ו – 3/4

לרוטב שמנת ולתוספות:

לרוטב שמנת:

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה – 125 גרם
  • 1 שמנת חמוצה – 200 גרם
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • גבינה צהובה מגורדת

 

לתוספות:

  • 3-4 תפוחי אדמה שלמים מבושלים
  • מעט תימין טרי או עלי בזיליקום טריים
  • פלפל צ'ילי אדום חריף – לבחירה
  • בצל פרוס דק – לבחירה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר נשים קמח, סוכר, שמרים יבשים, מים ושמן. נחבר את וו הלישה ונתחיל ללוש. לאחר 5 דקות לישה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 5 דקות. מתקבל בצק קצת דביק וזה בסדר.

נכסה את הקערה ונניח להתפחה כשעה.

נקלף את תפוחי האדמה המבושלים ונפרוס אותם לפרוסות דקות.

נפרוס בצל, אם רוצים, לחצאי פרוסות דקות.

נערבב יחד שמנת מתוקה ושמנת חמוצה עם שום, מלח ופלפל – ונניח בצד.

נחמם תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות.

נקמח משטח עבודה, נעביר אליו את הבצק ונחלק ל 3- חלקים שווים. נכדרר כל חלק לכדור בצק. נכסה במגבת נקיה ונניח ל 10- דקות מנוחה.

נפתח את הבצק לעלה עגול, עדיף בעזרת האצבעות ולא על ידי מערוך. נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

נמרח על הבצק מרוטב השמנת בנדיבות.

נסדר על הרוטב פרוסות תפוחי אדמה ופרוסות בצל. נפזר מלח ופלפל לטעם, ואפשר גם עלי תבלין טריים.

נסיים בגבינה צהובה מגורדת שנפזר על הכל.

נכניס לתנור הרותח ונאפה 7-10 דקות עד ששולי הפיצה משחימים והרוטב מבעבע.

מגישים חם וטרי.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!