fbpx

פיצה שוקולד מקמח פיצה של נפלאות

רמת קושי: קל
זמן אפייה: 7 דקות

החומרים:

  • 500 גרם קמח פיצה של נפלאות
  • 10 גרם שמרים יבשים – כף
  • 350 גרם מים – כוס ושלושה רבעים
  • 20 גרם סוכר – 2 כפות
  • 10 גרם מלח – כפית
  • 50 גרם שמן זית – רבע כוס

לשוקולד:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם שמנת מתוקה – 1 מיכל

תוספות אפשריות:

  • בננה פרוסה, ממתקי שוקולד-קליק, כריות, ריבת חלב, סירופ מייפל, נשיקות מרנג, מרשמלו, שוקולד לבן או חלב מגורד ועוד כיד הדמיון

אופן ההכנה:

  • נכין את הבצק: נעביר את כל חומרי הבצק מלבד הקמח אל קערת המיקסר, נתחיל ללוש עם וו הלישה במהירות בינונית, לאחר דקה נוסיף את המלח ונלוש סך הכל 10 דקות. מתקבל בצק רטוב ודביק.
  • נכסה את הקערה ונמתין לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה.
  • נכין את השוקולד: נמיס יחד שוקולד ושמנת במיקרוגל או בסיר קטן על להבה קטנטונת, בזהירות רבה, שהשוקולד לא יחרך. נערבב עד לקבלת תערובת חלקה, נכסה את הכלי ונצנן עד לשימוש.
  • לאחר שהבצק תפח דיו, נקמח בשפע משטח עבודה ונעביר אליו את הבצק.
  • נחלק את הבצק ל 2- חלקים ונרדד כל חלק בצק לעלה עגול בגודל ובעובי הרצוי.
  • נחמם תנור לחום של 250 מעלות או הכי גבוה שיש בתנור שלכם. נכניס את הבצק ונאפה 7 דקות להזהבה קלה.
  • נוציא מהתנור, נמרח את השוקולד שהכנו, נפזר פרוסות בננה, מרשמלו וכל ממתק שיכול לעבור תנור.
  • נחזיר את המגש לתנור ל 2- דקות נוספות. נוציא, נזלף ריבת חלב, סירופ, פירורי שוקולד וכדומה, ונגיש לשולחן מיד.
אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!