fbpx

פיציות שמנת וגבינת מוצרלה

כמות: 16 פיציות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: 20-25 דקות

החומרים:

1 ק"ג קמח פיצה 'נפלאות'

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

3 כוסות מים חמימים (כוס = 180 מ"ל)

2 ביצים

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למילוי:

גבינת שמנת נפוליאון בטעם זיתים או בטעם שמיר

רבע כוס רוטב שום

גבינת מוצרלה מגורדת

בצל ירוק חתוך

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר נכניס את השמרים, הסוכר וכוס מים אחת, נערבב ונמתין 10 דקות להתססת השמרים, נוסיף את הקמח ונתחיל בלישה איטית.

נוסיף את הביצים, את שאר המים והמלח נלוש לבצק אחיד, בהדרגה נוסיף את החמאה, נלוש כ 10 דקות נוספות עד למרקם חלק וגמיש.

נתפיח כשעה ונחלק לכ 16 כדורי בצק במשקל 100 גרם, נכסה וניתן מנוחה רבע שעה.

נלחץ על מרכז הבצק בלחיצות יד עד שנוצרות שוליים.

בעזרת מזלג נחורר באמצע הבצק, נערבב את גבינת השמנת עם רוטב השום ונמרח.

נפזר גבינת מוצרלה, נשלוק חלמון ביצה, נפזר בצל ירוק, נבריש את השוליים עם חלמון, נפזר שומשום ונתפיח 40 דקות נוספות.

נכניס לתנור בחום 180 מעלות טורבו במשך 20-25 דקות עד להשחמה.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!