fbpx

פנקייק מקמח שיפון מלא של נפלאות

פירות וסירופ מייפל
כמות: 20 יחי'
רמת קושי: קל
זמן הכנה: חצי שעה

החומרים:

  • 160 גרם קמח שיפון מלא – כוס וחצי
  • 70 גרם קמח לבן- של נפלאות – חצי כוס
  • 5 גרם אבקת אפיה- כפית
  • 300 גרם חלב או חלב צמחי /חלב שקדים וכד- כוס וחצי
  • 50 גרם שמן- רבע כוס
  • 20 גרם סוכר חום- 2 כפות
  • קורט מלח
  • 2 ביצים

 

לציפוי והגשה:

לציפוי

  • ביצה טרופה
  • כפית סוכר
  • כפית סילאן
  • שומשום

להגשה

  • סירופ מייפל
  • פירות טריים
  • ענבים ירוקים או אדומים/ בננה/ שזיפים/תפוח עץ/פירות הדר- פלחים/ועוד

אופן ההכנה:

בקערה בינונית נערבב יחד קמחים, מלח, סוכר ואבקת אפיה. נערבב בעזרת כף.

נוסיף לקערה ביצים, חלב ושמן, ונטרוף היטב. מומלץ בעזרת מטרפה ידנית.

נחמם קלות מחבת לפנקייק, בעל שקעים בקוטר 5 ס"מ לערך.

נשמן מעט את השקעים ונשים בכל שקע כף מהתערובת. כשמתחילות להיווצר בועות על הפנקייק זה הזמן להפוך אותו לצד השני ולהמשיך לטגן עוד כדקה. נוציא לצלחת.

אם אין מחבת לפנקייק, נשמן קלות מחבת רחבה. ונזלף תלוליות של עיסה בעזרת כף. נשים לב שיש מרווח בין תלולית אחת לשניה ונטגן משני הצדדים.

הפנקייק יצאו פחות סימטריים, וזה בסדר.

בהגשה – נחתוך פירות לקוביות קטנות או לפרוסות. נזלף סירופ מייפל.

נקשט בפירות טריים ונגיש.

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!