fbpx

פס שמרים גבינה

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח נפלאות (כוס = 240 מ"ל)
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • קורט מלח
  • 3 חלמונים

למלית ולסירופ:

למלית:

  • 2 גבינה טוב טעם
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 פודינג וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידת לימון (מומלץ)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1 ביצה טרופה למריחה מעל הפס

לסירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1 סוכר וניל
  • מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

ללוש את כל מצרכי הבצק: להכניס לקערת המיקסר עם וו לישה קמח, חלמונים, שמרים וכף סוכר. להוסיף חמאה, קורט מלח, סוכר, שמנת, ללוש הכל לעטוף בניילון ניצמד ולמקרר ללילה שלם .

למחרת בקערה לערבב את כל מצרכי המלית לחלק את הבצק ל 4 חלקים ולרדד כל חלק למלבן

לאורך האמצע לשים מהמלית בנדיבות, לחרוץ פסים משני צידי הבצק, ולסגור לסירוגין פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל לצורה של צמה.

להבריש ביצה ולהכניס לתנור ב 180 מעלות עד להזהבה.

להכין את הסירופ בעוד הפס חם מהתנור להבריש את הרולדות

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!