fbpx

פריקסה בגרסה פורימית

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

1 ק"ג קמח לבן "נפלאות"

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

3 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

4 כפות שמן

כף מלח

 

מה עוד?

צלחת (עמוקה) שומשום

צלחת (עמוקה) מים

מברשת

גלגלת חיתוך של פיצה

קמח לקימוח

מחבת עם שמן עמוק

כף מחוררת

למילוי:

תפו"א / ביצים / טונה / סלט ירקות / סלט פלפל קלויים / מטבולה / זיתים שחורים

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר והמים, מערבבים, מוסיפים את הקמח ומתחילים בלישה.

מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ולאחר מכן את המלח ולשים עד לאיחוד.

משמנים מעט את הבצק ומתפיחים כשעה.

יוצרים כדורים מהבצק, 250 גר' לכדור.

מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך, מברישים את הבצק במים, טובלים את צד הבצק המוברש בשומשום ולוחצים פנימה.

מרדדים לעיגול דק (להקפיד שהשומשום ייטמע היטיב בבצק) ובעזרת הגלגלת חותכים ל 4 רבעים.

משאירים למנוחה 25 דקות.

מכניסים למחבת עם שמן עמוק על אש שהיא בין הנמוך לבינוני עד להזהבה, תוך כדי השקיה עם כף מחוררת כל זמן הטיגון.

הופכים לצד השני וחוזרים על הפעולה.

מוציאים לנייר סופג ומקררים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!