דילוג לתוכן
בית
אודות
חנות
מתכונים
טיפים לאפיה
שאלות נפוצות
בלוג
איפה קונים?
יצירת קשר
תפריט
בית
אודות
חנות
מתכונים
טיפים לאפיה
שאלות נפוצות
בלוג
איפה קונים?
יצירת קשר
האתר
בהרצה
₪
0.00
0
עגלת קניות
בית
אודות
חנות
מתכונים
טיפים לאפיה
שאלות נפוצות
בלוג
איפה קונים?
יצירת קשר
תפריט
בית
אודות
חנות
מתכונים
טיפים לאפיה
שאלות נפוצות
בלוג
איפה קונים?
יצירת קשר
₪
0.00
0
עגלת קניות
מאפים
קרקר בטטה וסלק
כמות:
2 תבניות
רמת קושי:
קל
זמן הכנה והתפחה:
30 דקות
זמן אפייה:
15- דקות
החומרים:
2 ורבע כוסות (310 גר') קמח חיטה 80% (או קמח רגיל) של 'נפלאות'
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
כפית חומץ (לבחירה – תורם לגמישות הבצק)
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
250 גרם מחית בטטה/סלק (כוס גדושה, ר' טיפ)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170- מעלות. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים חומץ, שמן ומחית בטטה/סלק ומערבבים רק עד לאיחוד ולא יותר.
עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר ל 30- דקות (אפשר יותר).
חוצים את הבצק הקר ל 2- ומרדדים כל חלק דק- דק על נייר אפיה. כמה שיותר דק – יותר טוב. הבצק אמור למלא את כל שטח הנייר. מקמחים את הבצק במידת הצורך.
אופים כ 15- דקות (תלוי בעובי הרידוד) עד שהקרקרים פריכים וזהובים.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
אורית עובדיה
חזרה לכל המתכונים
הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'
וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!
רשמו אותי
הצטרפות לקבוצת
ה-WhatsApp שלנו