fbpx

שבלולי קינמון (סינבון)

רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ- 20 דקות

החומרים:

1/2 ק"ג קמח נפלאות

חצי כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כוס מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

2 חלמונים

1 כף גרידת לימון

1 סוכר וניל

1 כף משפר אפייה – לא חובה

1 כף מלח

1/4 כוס שמן

למילוי וסירופ:

למילוי:

1 כוס סוכר חום / כפות קינמון שטוחות / שמן

מערבבים היטיב בצלחת ומשאירים למנוחה.

 

לסירופ:

4 כפות מייפל / 4 כפות אבקת סוכר / 1 כוס קצפת פרווה (או שמנת מתוקה).

מרתיחים בסיר למרקם בצבע מוקה.

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, הסוכר, סוכר הווניל והמים עד שאין גושים, מוסיפים את הקמח ומתחילים בלישה.

מוסיפים את שאר המצרכים (את המלח בסוף) ולשים עד לקבלת מרקם אחיד.

משמנים את הבצק ומתפיחים במשך כשעה (הבצק אמור להיות דביק מעט אך יציב).

מחלקים את הבצק לשני כדורים, מקמחים כל כדור, מרדדים למרובע ובעזרת היד מורחים את המילוי בצורה אחידה.

חותכים לרצועות בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, מגלגלים כל רצועה לשבלול, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כשעה.

משטחים מעט את השבלולים בעזרת הידיים ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ 20 דקות עד להזהבה.

מוציאים, משטחים מעט שוב (בעזרת נייר סופג), טובלים כל עוגייה בסירופ, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!