רמת קושי: קל
זמן אפייה: 15 דקות
החומרים:
- 500 גר' קמח לחם נפלאות
- 15 גר' שמרים יבשים
- חצי כף מלח
- כף סוכר
- 350 מ"ל מים
לטבילת הבייגל:
- 1 ליטר מים
- 100 גר' סילאן
- כפית סודה לשתיה
- מרתיחים את המים והסילאן,
- לאחר הרתחה מוסיפים את הסודה לשתיהוממשיכים בהרתחה עד שאין קצף
לסירופ סוכר
- 100 גר' סוכר
- 200 גר' מים
- להרתיח 10 דקות
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
- מתפיחים חצי שעה
- מחלקים לכדורים בגודל 65 גר'
- מניחים ל10 דקות
- מגלגלים כל כדור ללחמניה
- טובלים כל לחמניה בסיר הרותח – דקה מכל צד, ומניחים בתבנית אפיה
- חורצים מעל הלחמניה 2 חריצים לאורך
- אופים את הלחמניות ב250 מעלות 15 דקות.
- מוציאים ומברישים בסירופ סוכר
ניתן לפזר מעל שומשום או סוכר גבישי.
יפעת רגב