הטיפים שלנו לאפיה מוצלחת
קמח נפלאות · since 1921
התפחה 1
לחלה מוצלחת כדאי להתפיח את הבצק בשתי פעימות. לאחר הלישה להתפיח כ 45 דקות, ולאחר הקליעה במשך שעה נוספת.
התפחה 2
מכינים חלות? לחמניות? כדאי לדעת! תפיחת יתר גורמת לקריסת השמרים. ובימות הקיץ יש להזהר שבעתיים. הצמדו להוראות הרשומים במתכון, ואל תתפתו להשאיר את הבצק לתפוח יותר מדי.
התפחה 3
בימות החורף אפשר להתפיח בצק שמרים במקרר למשך לילה שלם (כ 8 – 9 שעות) והתוצאה טובה לא פחות מהתפחה רגילה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן יש להפשיר את הבצק ולהמשיך בהכנה כרגיל.
התפחה 4
רססו מים (בעזרת מרסס מים = שפריצר) לאחר עיצוב החלה ולפני ההתפחה השניה, הלחות תמנע קריעת הרצועות, ותשפר את מראה החלה. (אפשרות למתקדמים: לטבול כל רצועה במים ובשומשום ואז לקלוע).
התפחה 5
בעת התפחת הבצק מומלץ לכסות באמצעות ניילון נצמד הדוק לקערה. יותר נקי ממגבת ואינו משיר סיבים.
תפיחת יתר
מכינים חלות? לחמניות? כדאי לדעת! תפיחת יתר גורמת לקריסת השמרים. ובימות הקיץ יש להזהר שבעתיים. הצמדו להוראות הרשומים במתכון, ואל תתפתו להשאיר את הבצק לתפוח יותר מדי.
כיסוי הבצק בהתפחה
בעת התפחת הבצק מומלץ לכסות באמצעות ניילון נצמד הדוק לקערה. יותר נקי ממגבת ואינו משיר סיבים.
התפחה בחורף
בימות החורף אפשר להתפיח בצק שמרים במקרר למשך לילה שלם (כ 8 – 9 שעות) והתוצאה טובה לא פחות מהתפחה רגילה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן יש להפשיר את הבצק ולהמשיך בהכנה כרגיל.
התפחה ב-2 פעימות
לחלה מוצלחת כדאי להתפיח את הבצק בשתי פעימות. לאחר הלישה להתפיח כ 45 דקות, ולאחר הקליעה במשך שעה נוספת.
ריסוס מים
רססו מים (בעזרת מרסס מים = שפריצר) לאחר עיצוב החלה ולפני ההתפחה השניה, הלחות תמנע קריעת הרצועות, ותשפר את מראה החלה. (אפשרות למתקדמים: לטבול כל רצועה במים ובשומשום ואז לקלוע).