fbpx

הטיפים שלנו לאפיה מוצלחת

קמח נפלאות · since 1921

Artboard 1 copy 13

Artboard 1 copy 11

Artboard 1 copy 16

Artboard 1 copy 17

Artboard 1 copy 15

Artboard 1 copy 14

Artboard 1 copy 12

פילטר טיפים

הכנת הבצק 1

אתם באמצע האפיה ומגלים במתכון שנדרש "קמח תופח". אין צורך להילחץ. הוסיפו חצי כפית אבקת אפיה על כל 100 גרם של קמח, ויש לכם קמח תופח למהדרין.

הכנת הבצק 2

על מנת שלא לפגוע בפעילות השמרים יש להוסיף את המלח לאחר ערבוב וחיבור שאר המרכיבים בבצק. הכניסו לקערה את הקמח, המים, השמרים והסוכר. ערבבו, הוסיפו את המלח והשמן, והתחילו בלישה.

הכנת הבצק 3

איך נדע מתי הבצק אלסטי ומוכן להתפחה? יש ללוש במיקסר במשך 8 – 10 דקות, זהו הזמן להתפתחות רשת גלוטן אלסטית. קחו חתיכת בצק ומתחו אותה. אם הבצק נמתח ואינו נקרע הוא מוכן להתפחה.

הכנת הבצק 4

לקבלת בצק גמיש יותר ולתוצאה יפה יותר באפיה, הוציאו את את הבצק עם סיום הלישה על משטח עבודה משומן, לפני ההתפחה. חלקו ל 4 חלקים, ורדדו כל חלק עם מערוך.
לאחר מכן החזירו לקערה להתפחה.

הכנת הבצק 5

נסו להחליף את הסוכר בדבש, הבצק שלכם יאהב את זה. וגם – טבעי יותר ובריא יותר. (הכמות: אחד לאחד – כף סוכר = כף דבש)

הכנת הבצק 6

במקום מים תנסו להשתמש במי סודה, ממהר ומשפר מאוד את פעילות השמרים.

הכנת הבצק 7

כשאתם אופים עוגות מתוקות, הוסיפו קורט מלח לקראת סוף לישת הבצק. המלח מחדד ומדגיש את הטעמים הנפלאים בעוגה, ובעוגות בחושות המלח גם מנטרל את ריח הביצים.

בצק אלסטי ומוכן להתפחה

איך נדע מתי הבצק אלסטי ומוכן להתפחה? יש ללוש במיקסר במשך 8 – 10 דקות, זהו הזמן להתפתחות רשת גלוטן אלסטית. קחו חתיכת בצק ומתחו אותה. אם הבצק נמתח ואינו נקרע הוא מוכן להתפחה.

כשאין לכם קמח תופח

אתם באמצע האפיה ומגלים במתכון שנדרש "קמח תופח". אין צורך להילחץ. הוסיפו חצי כפית אבקת אפיה על כל 100 גרם של קמח, ויש לכם קמח תופח למהדרין.

בצק גמיש

לקבלת בצק גמיש יותר ולתוצאה יפה יותר באפיה, הוציאו את את הבצק עם סיום הלישה על משטח עבודה משומן, לפני ההתפחה. חלקו ל 4 חלקים, ורדדו כל חלק עם מערוך.לאחר מכן החזירו לקערה להתפחה.

מתי שמים את המלח?

על מנת שלא לפגוע בפעילות השמרים יש להוסיף את המלח לאחר ערבוב וחיבור שאר המרכיבים בבצק. הכניסו לקערה את הקמח, המים, השמרים והסוכר. ערבבו, הוסיפו את המלח והשמן, והתחילו בלישה.

החלפת סוכר בדבש

נסו להחליף את הסוכר בדבש, הבצק שלכם יאהב את זה. וגם – טבעי יותר ובריא יותר. (הכמות: אחד לאחד – כף סוכר = כף דבש)

שיפור פעילות השמרים

במקום מים תנסו להשתמש במי סודה, ממהר ומשפר מאוד את פעילות השמרים.

לנטרל את ריח הביצים

כשאתם אופים עוגות מתוקות, הוסיפו קורט מלח לקראת סוף לישת הבצק. המלח מחדד ומדגיש את הטעמים הנפלאים בעוגה, ובעוגות בחושות המלח גם מנטרל את ריח הביצים.

קמח מלא

בהכנת מאפים מקמח מלא, יש להשתמש במעט יותר מים מהמתכון הרגיל (בסביבות ה 10%). יש להוסיף בהדרגה, בזהירות ותוך כדי לישה.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!